8 Nisan 2009 Çarşamba

Beyler alışverişe çıkmadan önce size 10 İpucu!!!


Beyler unutmayın ki hepiniz benzersizsiniz.. Bu nedenle; ortaya çıkan her moda trendinin size uygun olması ne yazık ki mümkün değil.. İşte bu benzersizliğinizden ötürü, aşağıdaki ipuçlarını alışverişe gitmeden önce adım adım takip etmelisiniz...


1. Renklerinizi belirleyin: Fiziksel görünümünüzle ( cilt rengi,saç rengi,göz rengi) uyumlu olacak renkleri seçmeniz gerekli. Bazı renkler görünümünüze canlılık katarken bazıları çok solgun ve geri planda bir görünüme neden olabilir.


2. Vücut tipinizi belirleyin: (yapılı ve uzun, kısa ve ince yapılı,atletik, kısa ve şişman) Stilinizi oluştururken dikkat etmeniz gereken kritik noktalardan biri vücut tipinizdir. Örneğin; pilili pantolon/düz pantolon tercih ederken erkekler vücut tiplerine göre seçimde bulunmalıdırlar. Benim fikrime göre aşağıdaki şekilde vücut tiplerini ve pantolon tiplerini eşleştirebiliriz:
kısa ve ince yapılı – yapılı ve uzun --> düz pantolon
kısa ve şişman – uzun ve şişman --> pilili pantolon


3.Günlük yaşamdaki aktivite seviyenizi belirleyin: Günlük yaşamınızdaki aktivite durumunuza göre ipek yada daha sağlam kumaşları tercih etmelisiniz. Kimi erkekler günün her saatinde üzerlerinde şık ve ipek kumaşla dolaşabilirken kimileri o kumaşları tanınmaz hallere sokabilirler:)


4. Yaşam tarzınızı belirleyin: Sosyal hayat ve iş hayatı. Giysi dolabınızda en çok hangi tarzda kıyafetlerin olması gerektiğini belirlemenize yardımcı olur. 7 gününüzün %85'i iş yerinde ve iş görüşmelerinde geçiyorsa ve tabi kurumsal bir firmayı temsil ediyorsanız takım elbise tipi kıyafetlerinizin daha fazla olması gerekli.


5.Uzmanlık alanınızı belirleyin: Örneğin; bir dergide editörlük yapan bir erkekle kurumsal bir firmada CEO pozisyonunda görev yapan bir erkeğin stilleri birbirinden çok farklı olucaktır. Ama ikisinde de ortak tek bir nokta vardır ki kıyafet kesimlerinin vücutlarına uygun olması. Baştan savma ve pasaklı giyinmek için hiçbir nedeniniz yok!! Kesimi size uygun bir kıyafet emin olun ki bayanlar tarafından da hemen farkedilecektir beyler..:)


6.Kişiliğinizi belirleyin: Etrafınızdaki kişilere nasıl bir kişilik olarak görünmek istiyorsunuz?Giyiminizle etrafa yansıtmak istediğiniz duruşunuzu yaratabilirsiniz.


7.Etrafa iletmek istediğiniz imajı belirleyin: Yapılan araştırmalar 30 saniyelik bir zaman diliminin ilk izlenimde ne kadar büyük bir etkisi olduğunu gösteriyor.Bu 30 saniyelik süreç içinde her türlü başlık altında yargılanmaya başlarsınız. Eğitim, Güvenirlilik, Sosyal yaşamdaki duruşunuz,Entellektüellik, Başarı,Rekabet vs.. Ve sonuçlar sizin karşı tarafa giyiminizle verdiğiniz ipuçlarından ibarettir. İlk izlenimler maaşları, kariyer gelişimini ve diğer çalışanlar üzerindeki etkinizi etkiler.


8.Sempatik ve antipatik gelenleri belirleyin: Bence bu da çok önemli bir kriter. Hangi tür kıyafetlerden uzak duracağınızı ve hangilerine daha çok yoğunlaşmanız gerektiğinizi belirlemede ilk adımdır.Örneğin; kimi erkek dar t-shirtleri beğenirken kimileri nefret eder..


9.Yaşadığınız ülkedeki iklimi dikkate alın: Yaşadığınız ülkenin iklimi satın alacağınız ürünün kumaş tipini seçmenizde önem teşkil edecektir.


10.Formal kıyafet ihtiyaçlarınızı belirleyin: Her beyefendinin giysi dolabında en az bir adet smokin takımının bulunması gereklidir. Bunun için alışverişe çıkmadan önce dolabınızda smokin takımınız mevcut mu bir göz atın:) Elbet giyeceğiniz birgün gelecektir beyler ...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

tebrik ederim erkekler içinde yorumlarınız çok başarılı olmuş devamının gelmesi dileğiyle

PrettyPinky dedi ki...

Teşekkür ederimm merak etmeyinn daha bi sürü gelicek!!

 
Bu blogtaki yazıların bazı hakları saklıdır ve yazara aittir