23 Nisan 2009 Perşembe

Anneciğim'den Retro..

1 günlük bile olsa tatilin ardından sabah erken kalkmak ve yine işe gelmek ne kadar da zor.. Ama kendimi avuttuğum tek nokta yarının CUMARTESİ olması oleyy oleyyy:)

Geçen gün anneciğim sandığını karıştırmaya başlamış ve bugünlere uyarlanarak kullanılabilecek olan giysilerini kenara koymuş.. İşten yorgun bir biçimde eve gelmiştim ki annemin kenara koyduğu giysileri göstermesi ve bir de bunların bir kısmını kendi diktiğini söylemesi üzerine yorgunluğum iyice gitti ve meraklı şekilde bir sürü soru sormaya başladım sanki 3-4 yaşlarındaki ufaklıklar gibi:) Yakasını böyle yapmak nerden aklına geldi, kumaşı nerden aldın, ay inanmıyorum anneciğim sen bu kadar zayıf mıydın eskiden gibi sorular soruyordum:) Bir taraftan da kendi jenerasyonuma verip veriştiriyorumdum:) Biz doğru düzgün düğme dikemiyoruz ( kendi adıma konuşuyorum:) ) annemlerin jenerasyonu neler yapıyor diye vıdılanıyordum..

İlk resimde gördüğünüz kırmızı siyah parlak renkli bluzu annem 1960lı yıllarda kendisi dikmiş.. Düşünebiliyor musunuz?
O kadar güzel ince ayrıntılara sahip ki.. (özellikle boyun, kollar ve bel bölümündeki fiyonklar) Parlak kıyafetler zaten moda, yarasa kol modası da uzun zamandır devam ediyor. Bunların tümüne ek olarak bir de 2009'un gözbebeği fiyonkta işin içine girince ortaya çok şık bir tasarım çıkıyor.
P.S. Benim bu zevkimi kimden kaptığım belli oluyor sanırım:)






İkinci resimde gördüğünüz fuşya pembe renkli ve sarı desenli tunik de anneciğimin ellerinden 1960lı yıllarda yapılmış.. Bu tunik diğer parlak ve şık bluze göre daha narin olmasından ötürü çok yıpranmış.. İlk gördüğümde bana hint işi tunikleri andırdı . Altına beyaz renkli kotlarla, fuşya pembe veya sarı renkli ayakkabılarla çok şık olucaktır. Düşündüm de kısa şortlarla da pek şirin olacaktır..Yıpranmış olmasına rağmen yazın favori tuniklerimden biri olacak.. Bu yaz da geçtiğimiz 2008 yazında olduğu gibi saten, hint işi tunikler moda olacak aklınızda olsun..

Ellerine sağlık anneciğim.. Hepsi çok güzel... İyi ki varsın:)


2 yorum:

BlackDiamond dedi ki...

Annen baya zevklimiş zamanında...bende çok beğendim ilk fotoyu.... :)bana göre uzunuda varmı :) hahah

PrettyPinky dedi ki...

Ha ha duygu'cum annişten rica ederiz belki uzununu senin için yapar;)

 
Bu blogtaki yazıların bazı hakları saklıdır ve yazara aittir