26 Temmuz 2009 Pazar

Çeşme çeşme..


Bütün haftasonu evde oturup dinlendim.. O kadar yorulmuşum ki elimi kıpırdatacak halim yoktu.. Düşünün bir de tatile gitmiştim, söz de dinlenmek için :))

Eminim çoğunuzda da aynı durum oluyordur.. Tatile dinlenmek için gidiyorsunuz ama eve geldiğinizde bir yorgunluk sizi hapsediyor resmen.. İşte benim de aynen böyle oldu Bodrum Çeşme tatilimden sonra. İşe alışmak zor oldu.. Ama ne yazık ki bugün itibariyle işime yeniden alışmış bulunuyorum:)

Şimdi hem sizler için hem de kendim için bir güzellik yapmak istiyorum..

Size biraz Çeşme'den ve Çeşme'de tatil esnasında yapabilecekleriniz bahsedeceğim..
Böylelikle; ben tatil anılarımı anımsayarak mutlu olucam, siz de Çeşme hakkında bilgi sahibi olup, tatilinizdeki vakitleri en efektif şekilde kullanıp güzel bir tatil yapacaksınız.

İlk olarak konakladığım yerden başlayacağım. Konaklama herkesin aklını karıştıran en temel sorunlardan biridir.. Uzun ve meşakatli araştırmalar sonucunda butik bir pansiyon olan Tepe Pansiyon'da kalmaya karar vermiştik. Apart otel ve pansiyonların en büyük sorunu lavabolarının temiz olmamasıdır.. Burada öyle bir sorununuz yok, verdiğiniz ücrete göre karşılığını alıyorsunuz. Odalarda LCD Tv'ler var. Çarşaflar pek şirin. Sabahleyin de çok lezzetli bir kahvaltı sunuluyor size. Lokasyon açısından da oldukça mantıklı bir yerde. Arabanız var ise heryere çok yakın. İşte buradan daha da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. http://www.tepepansiyon.com/
Önemli Not: Çeşme'de herşey dahil konseptli oteller pek yok hatta bir tane var sanırım.Bunun dışında hep oteller yarım pansiyon mantığıyla çalışıyor. Benim tavsiyem apart otel veya pansiyonda kalmanız ki bol bol gezin etraftaki yerleri..

Size birkaç öneri...
*Mutlaka Kumrucu Şevki'de kumru, midye dolma yemelisiniz..
*Alaçatı'da akşam üstü ve gece ye doğru olan zaman diliminde burnunuzda hafif bir lavanta kokusuyla birlikte takıcılarda dolaşmak..
*Alaçatı Orta Kahve'de Sakızlı Türk kahvesi içmek..
*Yaklaşık 2km'ye yakın uzunluktaki Ilıca PLajı'na gitmek..
*Turşucu Erol'dan turşu suyu içmek
*Aya Yorgi Koyu'da bulunan beachlere gidip, Mojito içmek.. Geceleri de eğlenme mekanı olarak seçilebilecek bir bölge.
*Alaçatı Seaside'a gitmek. Denizi gerçekten mükemmel. Denizde birsürü ufak balık var ve zararsızlar.. Sahil tamamen kum..
*Geceleri de eğlenceden sonra Alaçatı Inside'a gitmek çok popülermiş..
*Gece eğlenceleri içinse farklı bir çok seçenek mevcut.. Serdart Ortaç, Demet Akalın, Altay.. ve daha birsürü sanatçı sahne alıyor. Hatırladığım kadarıyla; Demet Akalın Soho'da 60tl limitsiz yabancı içki.. Şimdi belki fiyat değişmiş olabilir ama 18 temmuz 2009 da böyleydi..
*Yıldızburnu'nda bir akşam yemeği yemek. Benim tercihim Reci's özellikle denize sıfır olan masaları.. Mekan iki farklı yerden oluşuyor. Balık ağırlıklı menüsü olan bölüm üst tarafta yer alıyor. Bir de sahil şeridinde olan bölüm var. Ambiansı gerçekten çok etkileyici, yemekler çok lezzetli ve porsiyonları oldukça doyurucu..
*Ferdi Baba'da rakı balık.. Çeşme'de 2 şubesi varmış - Şifne ve Alaçatı..
Şifne'dekine gitme şansım oldu, oldukça güzel bir mekan. Balıkların lezzeti de ayrı bir güzeldi.
Mezeler gerçekten çok doyuruyor, bu nedenle balık ve meze seçimlerinizi yaparken aman gözünüz dönmesin :)
*Bir de şansıma Alaçatı'da Moda Tasarımı Kumpanyası vardı o hafta.. Oldukça eğlenceli ve güzel tasarımlar mevcuttu..



Şimdilik hatırladıklarım bunlar olur da aklıma başka birşey gelirse hemen ekleme yapacağım..

Hepinize iyi haftalar...

İşte Alaçatı sokaklarında Pretty Pinky :)



Keten Tulum: Mango


Ayakkabılar: Beşiktaş Çarşı'sında yaptırdım

P.S. Hepinize tulumları şiddetle tavsiye ediyorum. Kullanımları o kadar rahat oluyor ki.. Bir de bu tulumum ketendi, süper rahattı..

Hiç yorum yok:

 
Bu blogtaki yazıların bazı hakları saklıdır ve yazara aittir